Granskottssnaps
Täck 8-10 rejäla granskott med brännvin o låt det dra en månad innan det silas av.
5-7 cl av essensen räcker till en liten flaska brännvin.
Tillsätt ett par rågade teskedar socker o låt snapsen mogna minst ett par veckor.
Täck 8-10 rejäla granskott med brännvin o låt det dra en månad innan det silas av.
5-7 cl av essensen räcker till en liten flaska brännvin.
Tillsätt ett par rågade teskedar socker o låt snapsen mogna minst ett par veckor.
Gammelskogens syltade granskott
1 liter granskott1 liter vatten
1 dl vitvinsvinäger
500 gram socker
½ dl rosépeppar
Plocka granskotten när de är späda, ljusgröna och 2-3 cm långa.
Blanda lagen.
Lägg i granskotten och sjud försiktigt (inte koka!) cirka 10 minuter.
Lägg granskotten i glasburkar.
Servera till kött eller fisk, eller som tillbehör till smörgåsen!
Hållbarhet: minst 3 månader i kylskåp.
Recept: Eva Kullenberg
Granskottssirap
Man fyller en glasburk med granskott,
varvar ev med skivad citron. Häll över socker så att det täcker.
Ställ i soligt fönster och låt smälta ner till en sirap.
Sila av efter ca 14 dagar.
Granskottssirap 2
Varva 5 dl granskott med socker så att det täcker skotten.
Låt stå 1 månad i soligt fönster och vänd på burken då och då.
Man kan se att skotten saftar sig och blir rödaktig till färgen.
Sila.
Blanda sedan i 1 1/2 dl renat (40%) och pressa i en silad saft av 1/2 citron.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar