onsdag 12 juni 2013

Granskott, en delikatess

Sent ute som vanligt men jag fick till det ändå. Var ute i naturen med frugan och plockade granskott (när vi inte fäktades mot myggen). Vackra, ljusgröna, späda granskott. Nedan ser Ni resultatet.

Ljusgröna och spända. Nästa lite för stora, men det funkar.

Dax att rensa, skölja och dela upp.

Granskottssnaps, en uppskattad klassiker. Först skall man göra en essens.

Syltade granskott. Gott till en köttbit eller bara äta som godis.

Här är "godis"burken.

Granskottssirap skall det också bli. En barnvänligt och en för oss vuxna som skall förtäras vid hosta.


Hoppas Ni också får upp ögnen för detta underbara godis.
//Magnus von Blaserstock

2 kommentarer:

Edvin sa...

längtar redan till julmiddan

Vild Mark sa...

Nyfiken på recepten,själv äter jag skotten färska oftast,annars kokas det te på dem.