söndag 13 maj 2007

Älg-obs och annat skit

Det finns en stor älg som går utanför Tranemo, Mia såg den i fredags när vi åkte upp till GBG.
Det regnar i GBG.
Nybro Vikings själ har dött.
Daniel är reseledare till jaktmässan. Alla frågor angående resan besvaras av honom.
När skall vi spela in filmen, Grabbarna i Brändebo?
Dax att lämna förslag och börja jobba med Moppehits "9"
(varför fins det två Moppehits 7?)

Vem vågar pröva?

HELSTEKT GRÄFLING:
En ung gräfling,
kryddor,
smör.
Då gräflingen är flådd, urtagen och putsad, lägges den i vatten, som på 24 timmar ombytes en gång. Det feta tranaktiga borttages. hvarefter köttet förvälles två gånger och skummas; kokningen bör fortgå några minuter varje gång, så att lukt och smak av tran försvinner. Därefter lägges den i nytt vatten med kryddor, såsom salt, peppar, nejlikor, lagerblad, lök, enbär och något ättika, samt får koka tills köttet känns mört; spadet frånsilas, och gräflingen insättes i ugn, stekes hel med smör, öfvergjutes ofta med något af det frånsilade spadet och påspädes med grädde efter smak. Upplägges, serveras och är lika god varm som kall.

STUFVAD GRÄVLING.
Gräflingen flås och kokas i saltadt vatten, hvarunder fettet afskummas med noggrannhet. Sedan sönderstyckas köttet, kryddas och stufvas på vanligt sätt samt bör serveras mycket varmt. Fettet skiras och förvares till stekning m.m., och spadet kan med tillsats af morötter och andra grönsaker användas till soppor.

Inga kommentarer: